Programma Move for Life Weekend 2023

Wat kan je verwachten als Mover als je deelneemt aan het Move for Life Festival dat doorgaat op 19 en 20 mei 2023?

DAGPROGRAMMA

Tijdens ons tweedaags evenement (vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei 2023) zullen we in totaal 88 km wandelen

Om het voor iedereen toegankelijk te maken, zullen we verschillende opstapplaatsen voorzien doorheen de wandeltochten. Op die manier kan iedereen een wandelafstand kiezen waar hij/zij zich comfortabel bij voelt. De wandeltochten zijn zodanig georganiseerd dat diegenen die aan een kortere wandeltocht beginnen steeds aansluiten bij de groep die voor een langere wandeltocht heeft gekozen. Aan het einde van de wandeltocht wandelt iedereen dus samen. Op vrijdag 19 mei 2023 voorzien we wandeltochten van 53,5 km, 36,5 km, 21 km en 9 km. Op zaterdag 20 mei 2023 voorzien we wandeltochten van 35,5 km, 16,5 km en 6 km. Je vindt de gedetailleerde wandelprogramma’s met opstapplaatsen hieronder.

* Adres Jeugdverblijf Schotte Aalst: Kapellekensbaan 14, 9300 Aalst
* Adres Station Wetteren: Stationsplein, 9230 Wetteren
* Adres Station Gent-Sint-Pieters: Sint-Denijslaan 253, 9000 Gent (achterkant Station – Timi Upkot)
* Adres Station Landegem: Stationstraat 95, 9850 Landegem
* Adres Boerderij Poeke: Kasteelstraat 36, 9880 Poeke (ter hoogte van bushalte nr 15)

* Adres Station Beernem: Stationsplein 3, 8730 Beernem
* Adres Psychiatrisch Sint-Amandus: Reigerlostraat 10, 8730 Beernem
* Adres Jeugdverblijf Merkenveld: Merkenveldweg 15, 8210 Loppem

Tijdens de wandeltochten wordt er voor de nodige animatie & bevoorrading gezorgd. Wel raden we iedereen aan om een flesje water voor tijdens de tocht te voorzien. Bij de opstapplaatsen is er ook steeds de mogelijkheid om jouw spullen mee te geven met een auto. De auto brengt jouw spullen dan naar de stopplek van de wandeling. Zo hoef je bv. geen hele tocht te wandelen met jouw slaapgerief indien je blijft slapen. Belangrijk dat iedereen steeds minimum een halfuur (of uur bij shuttle plaatsen) op voorhand aanwezig is!

Verder zijn de wandeltochten voor iedereen toegankelijk, ook voor rolstoelgebruikers. Onder het principe “Samen uit, samen thuis.” zullen er teams gevormd worden die de rolstoelgebruikers beurt om beurt een duwtje in de rug kunnen geven.

AVONDPROGRAMMA

’s Avonds wordt er steeds een programma voorzien met diner, muziek en optredens. Iedereen die deelneemt aan Move for Life krijgt ook de mogelijkheid om te overnachten.

Diegenen die donderdag 18 mei 2023 reeds wensen te overnachten, kunnen terecht in Jeugdverblijf Schotte te Aalst vanaf 19 uur. Er wordt deze avond geen diner voorzien. Vrijdagochtend kunnen de deelnemers wel genieten van een ontbijt vanaf 5u00.

Belangrijk voor diegenen die overnachten: het is belangrijk om jouw eigen kussensloop + laken/slaapzak mee te brengen. Deken en kussen zijn voorzien. Dit geldt voor alle dagen (donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond).

Jeugdverblijf Schotte te Aalst
Jeugdverblijf Schotte te Aalst

Op vrijdag 19 mei 2023 overnachten we dichtbij het prachtige Kasteel Van Poeke te Aalter. We hebben een kleine kampeerweide voorzien waar we verschillende tenten zullen voorzien voor de deelnemers. Dit zijn voornamelijk tenten voor 4 personen. Indien u graag uw eigen tent meebrengt zodat u kan kiezen bij wie u slaapt, is dit ook zeker mogelijk. Voor diegenen waarbij het fysiek niet mogelijk is om in een tent te slapen, voorzien we ook de mogelijkheid om binnen te slapen. Belangrijk dat iedereen zijn eigen kussensloop + laken/slaapzak meebrengt. Heb je een eigen matje/luchtmatras? Dan zou het handig zijn dat je dit ook meebrengt!

’s Avonds na de wandeling wordt er een buffet voorzien in Middeleeuwse stijl, gevolgd door enkele live optredens rond de vuurkorf.

Kasteel van Poeke
Kasteel van Poeke

Op zaterdag 20 mei 2023 overnachten we in Jeugdverblijf Merkenveld te Zedelgem. Elke deelnemer krijgt een plekje in de gebouwen van het jeugdverblijf. Maar indien gewenst, is er ook een grote kampeerweide waar iedereen zijn tent kan stationeren. Aan de kampeerweide is een groot sanitair gebouw voor iedereen. Een deel van onze terreinen zijn fiets- en rolstoeltoegankelijk. Het is dus zeker mogelijk om met een fysieke beperking buiten te slapen indien u dit zelf mogelijk acht. Belangrijk dat iedereen zijn eigen kussensloop + laken/slaapzak meebrengt.

s Avonds vindt de officiƫle receptie plaats waar we het ingezamelde geld zullen overhandigen aan de deelnemende goede doelen. Na de receptie starten verschillende live optredens, gevolgd door een dik feestje met DJ tot in de vroege uurtjes! Laat die dansbenen dus zeker niet thuis!

Jeugdverblijf Hopper Merkenveld
Jeugdverblijf Hopper Merkenveld

Lunch en diner wordt voor alle deelnemende movers voorzien op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei 2023. Kies je voor een overnachting? Dan voorzien onze vrijwilligers ook een lekker ontbijt voor jullie. Daarnaast kunnen jullie genieten van 3 gratis consumpties doorheen de dag via aan drankenkaart. De overige consumpties worden verkocht via een drankkaart.

Voor deelname vragen we 250 euro per persoon.